Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de MIRT-Verkenning Suurhoffbrug
Tijdlijn stand van zaken
-
2020
-
Op dinsdag 29 januari 2020 vond de tweede informatiebijeenkomst plaats in het kader van de MIRT-verkenning Suurhoffbrug in Oostvoorne bij ’t Wapen van Marion. In totaal waren er 11 omgevingspartijen aanwezig om een toelichting te krijgen over de trechtering van de 10 kansrijke alternatieven en het vervolgonderzoek.
Via deze link is het verslag van de bijeenkomst terug te lezen. De presentatie die werd gegeven in Oostvoorne is hier te vinden.
-
-
2019
-
In het gemeentehuis van Westvoorne vond op woensdag 18 september 2019 de eerste informatiebijeenkomst plaats in het kader van de MIRT-verkenning Suurhoffbrug. In totaal waren er 13 mensen aanwezig om een toelichting te krijgen op de Notitie Kansrijke Alternatieven. Ook konden zij na de toelichting hun reactie geven op de 10 alternatieven. De groep bestond uit afgevaardigden van bewoners, natuurorganisaties, recreatiesector, ondernemers, bedrijven, gemeenten en de logistieke sector.
Van deze bijeenkomst is een sfeerverslag gemaakt die via deze link is terug te lezen.
-
Afgelopen dinsdag 18 juni vond in het zonnige Oostvoorne het tweede werkatelier plaats in het kader van de MIRT-verkenning Suurhoffbrug. Nadat er tijdens het vorige werkatelier in Rotterdam alternatieven voor de huidige Suurhoffbrug waren getekend, ging de uitgenodigde groep deze keer aan de slag met de uitgewerkte alternatieven en de beoordeling daarvan.
Vanuit de omgeving van de Suurhoffbrug waren deze keer ongeveer 20 stakeholders aanwezig. Het gevarieerde gezelschap bestond uit bewoners, overheden, vervoerders, bedrijven en belangenorganisaties. In een prettige, open sfeer werd gesproken over de 10 uitgewerkte alternatieven. Deze 10 alternatieven lopen uiteen van 1-op-1 vervanging van de huidige brug, tot een nieuwe wegtunnel aan de oostzijde van de huidige brug en verschillende varianten voor een nieuwe brug aan de oost- en westzijde van de bestaande Suurhoffbrug.
In tafelgesprekken werd vervolgens ingezoomd op de verschillende thema’s waarop de alternatieven beoordeeld worden, waaronder haalbaarheid&realisatie, doorstroming wegverkeer en ook omgeving&natuur. Aan het einde van de middag konden alle aanwezigen hun eerste en tweede voorkeursalternatief aanduiden. Als laatste werd gevraagd aan te geven welk alternatief de aanwezigen niet zien zitten. Dit leverde een eerste beeld op van de alternatieven die vanuit de aanwezige omgevingspartijen de voorkeur krijgen of juist niet.
Van deze bijeenkomst is een sfeerverslag gemaakt die via deze link is terug te lezen.
-
Op 16 april was het eerste werkatelier. Tijdens dit atelier hebben we samen met verschillende weggebruikers, omwonenden, bedrijven en belangenorganisaties nagedacht over problematiek en mogelijke alternatieven geschetst. Ook hebben de technisch experts laten zien tot welke alternatieven hun voorbereidend onderzoek had opgeleverd. Aan het einde van het atelier resulteerde dit in totaal 10 verschillende alternatieven voor de huidige brug.
Van deze bijeenkomst is een sfeerverslag gemaakt die via deze link is terug te lezen.
-
Door middel van de zogenoemde Omgevingswijzer en ambitieweb is gekeken wat er in dit project gedaan kan worden met het thema duurzaamheid. Hierbij is aandacht voor sociale, ecologische en economisch duurzaamheid. De sessies vonden plaats met verschillende duurzaamheidsexperts van onder andere de betrokken gemeenten, de provincie, Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat.
In de ontwerpen willen we kijken naar:
- het effect van de nieuwe brug op CO2 uitstoot;
- hergebruik van materialen in de nieuwe brug
- het inpassen van de nieuwe brug in het landschap
-
In het voorjaar zijn ambitiegesprekken gevoerd met de verschillende betrokken overheden (gemeenten, waterschap, provincie, ministerie, Havenbedrijf Rotterdam) om hun belangen en ambities ten aanzien van de Suurhoffbrug en het gebied waarin de brug ligt te achterhalen. Tijdens deze gesprekken zijn ook andere projecten in de omgeving geïnventariseerd om na te gaan over hier overlap mee is
-
Begin 2019 hebben de projectteamleden van Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de ingehuurde adviesbureaus gezamenlijk een aftrap gedaan van de MIRT-verkenning. Hierbij stond kennismaken, samenwerking en ook de planning centraal. De project startup markeerde de start van de verkenning.
-