Transport en invaren tijdelijke Suurhoffbrug

In de nacht van zondag 9 mei op maandag 10 mei 2021 vaart het transport van de tijdelijke Suurhoffbrug door Rotterdam. Een megaoperatie! Op zaterdag 15 mei plaatsen we de tijdelijke brug naast de bestaande Suurhoffbrug.

Het 1e deel van het megatransport (het deel door Rotterdam) en de plaatsing naast de bestaande brug zijn te volgen via de livestream op  www.suurhoffbrug.live.

Routekaart transport tijdelijke Suurhoffbrug
Beeld: rijkswaterstaat

Over het transport

We varen de boogbrug van circa 200 m lang, 20 m breed en meer dan 40 m hoog dwars door Rotterdam, naar zijn bestemming bij de Maasvlakte. De Suurhoffbrug staat hierbij op drijvende pontons, die met elkaar verbonden zijn. Voor en achter ligt een sleep- en duwboot om de stoet te trekken, duwen en sturen. De totale configuratie heeft een lengte van bijna 250 m.

Het varende transport van de tijdelijke Suurhoffbrug vertrekt in de nacht van zondag 9 op maandag 10 mei 2021 om 01.00 uur uit Krimpen aan den IJssel en passeert de volgende bruggen en keringen: de Van Brienenoordbrug (01.30 uur), kort achter elkaar de Hefbrug en de Koninginnebrug (02.40 uur), de Erasmusbrug (03.10 uur), en vervolgens enkele uren later de Botlekbrug en het Hartelcomplex. Een nacht later passeren we de Harmsenbrug. De definitieve planning is afhankelijk van het weer en het getij en kan daarom tot kort van tevoren wijzigen.